7 billiga nöjen i Amsterdam

Amsterdam är en stad fylld med kul shopping, god mat och många nöjen. Denna stad passar perfekt att ha en weekend i. Dels för att det är en mycket gemytlig stad att vistas i, samt att det finns mycket att se och göra. Om budgeten du har är låg, så kan du med hjälp av denna artikel hitta billiga nöjen, ibland helt gratis.

Utomhusbio på Pluk de Nacht

I Amsterdam finns det många festivaler som är gratis, som sker under våren och sommaren. En av dessa är Pluk de Nacht Open Air film festival som anordnas varje augusti. Du hittar den vid stranden av sjön IJ. Ta med en picknickkorg och en varm filt och njut av en mysig kväll!

Besök Amsterdamse Bos

Amsterdamse Bos är en form av park, som ligger i utkanten av staden. Här finns flera insjöar, en roddklubb och till och med en getfarm. Vandra omkring i vacker natur och se till att hålla utkik efter de konstinstallationer som är inspirerade av skogen som finns lite varstans.

Gå en guidad tur

Ladda hem en gratis app med guide till din mobil är ett sätt att få reda på mer om Amsterdams historia, men det är ännu bättre att få en guidad tur. Detta erbjuds och du får följa med på en promenad in i smala gränder, innergårdar och mellan olika kulturella distrikt. Går du tidigt kan du hänga med gratis, annars kostar det 3 euro.

Besök en marknad

Amsterdam har många marknader, som du kan besöka helt gratis. Köpa något är inte ett måste. Genom att besöka dessa marknader får du uppleva Amsterdamlivet på ett bra sätt. Marknader vi rekommederar är Waterloopein och Dappermarkt.

Besök Van Goghmuséet

Van Goghmuséet ligger på Paulus Potterstraat 7 och är en tre våningar hög byggnad med ensamling av van Goghs lillebror Theo. Denna samling innehåller mer än 200 målningar och 500 teckningar av Vincent van Gogh. Entrén kostar strax över 100 kr. I närheten finns även Rijksmuseum med Rembrandt om du gillar konst!

Besök Anne Franks hus

På Prinsengracht 276 ligger Anne Franks hus. Det var i detta hus Anne Frank med familj gömde sig i ett dolt rum från nazisterna. De gömde sig i två år, men blev sedan upptäcka och skickade till koncentrationsläger. Entrén kostar ca € 7,5.

Tulpaner

Över hela Amsterdam kan du se tulpaner. Det finns tulpanstånd nästan var du än tittar, med lökar, blommor och mycket mer. Här är det inte fel att gå omkring och bara titta. Vill du se mer av tulpaner så ska du dock bege dig till Tulpanmuseet på Prinsengracht 12.

Det finns så klart mycket mer att se och göra i Amsterdam och det går att åka hit med en stram budget. Det finns många billiga hotell att boka som ligger på gångavstånd från det mesta av sevärdheterna i denna stad.